De drive van Scoozy – Ga vrij en onafhankelijk op avontuur

Scoozy staat voor álles uit het leven halen. Op avontuur en het onbekende tegemoet gaan. Kijk vooruit en neem controle. Ervaar ultieme vrijheid, niets tussen jou en de wereld. Dit willen wij niet alleen laten zien in ons product, maar het is ook de drijfveer van ons team.

 

“Elektrisch rijden staat voor mij voor ultieme vrijheid”

Job (CEO) is de pionier van het bedrijf. Er helemaal voor gaan zit hem in het bloed. Tijdens zijn deelname in 2005 aan de World Solar Challenge in Australië ontstond zijn passie voor duurzame mobiliteit. Hij reed Nuna3 als winnaar over de finish na een rit van 3000km zonder het gebruik van ook maar één druppel benzine. “Vanaf dat moment stond elektrisch rijden voor mij voor ultieme vrijheid, onafhankelijkheid en alles uit het leven halen”, zegt Job.

Deze ultieme vrijheid wil hij iedereen laten ervaren. Daarom ontwikkelt hij samen met Jan Willem het innovatieve product Scoozy.

“Om innovatie mogelijk te maken, moet je groots en in mogelijkheden denken’’

Jan Willem (CTO) maakt deze ontwikkeling mogelijk door het strategisch denken in realiseerbare onderdelen. Hij is altijd een stap verder dan de rest. “Om innovatie mogelijk te maken, moet je groots en in mogelijkheden denken. Anders gebeurt er niets”, aldus Jan Willem.

Om een innovatief product in de markt te zetten, heb je meer nodig dan alleen verstand van technologie. Ook het opbouwen van een goed team is cruciaal. Job: “Met de juiste partijen heb je een enorme potentie om veel te bereiken”.

“Onafhankelijkheid is de touwtjes in handen hebben”

Mitchel en Arnout (mechanical engineers) hebben graag de touwtjes in handen en maken dit ook mogelijk voor de Scoozy gebruiker. “De joystick geeft volledige controle vanwege de intuïtieve manier van besturen.” aldus Mitchel. Arnout: ‘Daarnaast maken we via het display inzichtelijk hoe ver je nog kunt rijden met Scoozy, zodat je nooit onverwachts met een lege accu langs de weg staat’.

“Avontuur is het onbekende tegemoet gaan’’

Aan het ontwerp van Scoozy valt op dat het geen stuurkolom heeft. Hierdoor staat er niets tussen jou en de wereld, je bent maximaal open voor interactie en kunt het avontuur tegemoet gaan. Rosalie en Nelianneke (marketing) gaan graag het avontuur aan Scoozy bekend te maken. “Het inspirerende verhaal van Scoozy onder zoveel mogelijk belangstellenden verspreiden is mijn doel, zegt Rosalie. Nelianneke: “Altijd klaarstaan voor de Scoozy gebruiker, daar ga ik voor’’.

Vrijheid, onafhankelijkheid en avontuur. Dat is waar onze passie ligt, de drijfveer achter Scoozy. Wat is jouw Scoozy drive?

Team Scoozy
Het team van Scoozy en DOT Robot: samen vieren dat het prototype van Scoozy afgeleverd werd voor onafhankelijke keuring.

Lees ook: ‘Delftse scootmobiel loopt vooruit op bevindingen SWOV’

Delen op

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin