Veelgestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op veel van uw vragen, of neem direct contact op voor meer informatie.

ONTWERP

Scoozy wordt bestuurd met een joystick zodat je maximaal open zicht hebt. Zo zie je goed je positie op de weg en kun je optimaal genieten van je omgeving. Ook heeft de joystick als voordeel dat deze intuïtief en met één hand te besturen is. Beide armen kunnen tijdens het rijden ontspannen op de armleuningen blijven liggen.

Scoozy bestuur je alleen met de joystick, deze is zowel links als rechts uitvoerbaar.

Scoozy heeft een lithium-ion accu. Deze accu gaat veel langer mee dan de oudere accutypen en hoeft dus minder vaak vervangen
te worden. Het is mogelijk om een accu te vervangen of een extra accu te laten plaatsen voor een grotere actieradius. Dit kun je niet zelf doen.

Voordat Scoozy in elkaar wordt gezet, maak je een aantal persoonlijke keuzes: de hoogte van de stoel, de kant van de joystickbesturing, de plaatsing van de joystick op de armleuning en de vering. Dit is later niet meer aan te passen.

Scoozy heeft een aantal unieke specificaties die niet terug te vinden zijn in andere merken scootmobiel: vierwielaandrijving in combinatie met vier sturende wielen voor een stabiel en wendbaar voertuig, joystickbesturing en natuurlijk de looks. Voor meer eigenschappen, kijk op onze website onder product.

- Er kunnen spiegels op Scoozy gezet worden, zowel links als rechts.
- Er kan onder de armleuning aan beide kanten een stokhouder geplaatst worden.
- Er kan een smartphonehouder op Scoozy gemaakt worden.
- Wij werken aan een oplossing voor het meenemen van de rollator achterop Scoozy.
- Er is een afdekhoes beschikbaar voor het droog en beschermd stallen van Scoozy.

Op dit moment is dit nog niet beschikbaar. Voor het warmer en droger kunnen rijden met Scoozy adviseren wij een beenhoes van Kinetic Balance. Wij werken in de doorontwikkeling aan een overkapping.

AANSCHAF EN FINANCIERING

Op de website in de configurator kun je jouw Scoozy samenstellen en een prijsindicatie zien. Er zijn ook nog andere mogelijkheden Scoozy te rijden door verhuur en verschillende lease-opties. Neem hierover contact met ons op en wij informeren je hier graag verder over.

Scoozy is op dit moment te huur via een aantal van onze dealers. Neem hierover contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij komen graag bij u langs en kunnen u ondersteunen bij een speciale aanvraag voor WMO vergoeding bij de gemeente.

Wij hebben verschillende opties om Scoozy maandelijks te betalen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Op dit moment is Scoozy verkrijgbaar in Nederland en België. Wij werken eraan dit in 2021 uit te breiden (binnen Europa).

Vraag naar de mogelijkheden en de waarde van je huidige scootmobiel bij de dealer.

De kosten voor een scootmobiel zijn sinds 2014 helaas niet meer aftrekbaar.

GEBRUIK

Je mag met Scoozy rijden op:
• De stoep.
• Het voetpad.
• Het fietspad.
• De rijbaan.
• Of natuurlijk op gras en door het bos. Vermijd zandwegen of strand.

Je mag met Scoozy niet op autowegen of autosnelwegen!

Scoozy remt op 5 verschillende manieren:
1. Scoozy rolt langzaam uit door de joystick terug te brengen naar de middenpositie/nulstand.
2. Door de Joystick tijdens het naar voren rijden (in speedmode) naar achter te trekken rem je actief en kom je sneller tot stilstand.
3. Er zijn 2 manieren om een noodstop te maken door de rode knop op het bedieningspaneel in te drukken of de voorste knop op de joystick.
4. De motoren stoppen er direct mee door op de aan/uitschakelaar te drukken, maar dit wordt sterk afgeraden en enkel als laatste redmiddel in te zetten.

Scoozy kan worden vervoerd in een busje, aanhanger of met een vliegtuig. Scoozy
kan met de vrijloopfunctie in een voertuig geplaatst worden of met een lier aan
een van de daarvoor bestemde hijsogen in het frame. Scoozy kan ook worden opgehesen
aan het optionele hijs-oog in het midden van de zitting. Scoozy kan niet kleiner gemaakt
worden voor transport. Hier is voor gekozen om een stevig en stabiel voortuig voor lange
afstanden aan te kunnen bieden.

Scoozy moet minimaal WA verzekerd worden. Jouw dealer zorgt ervoor dat je direct op weg kunt door het afsluiten van de juiste verzekering en pechhulp service.

Bagage kan meegenomen worden op de bagagerekken voor (5kg) en
achter (5kg) en een shopper of rugzak achter de benen op de voetplaat (20kg). Scoozy is niet geschikt voor trekken van lasten zoals een aanhanger.
In de bagagerekken past bijvoorbeeld een Ortlieb Sport-Roller City tas voor het goed beschermd en waterdicht vervoeren van je bagage.

De wielen van Scoozy zijn te smal en zakken weg in mul zand. Scoozy is wel geschikt om over onverharde paden door de duinen en het bos te rijden. Dit is mogelijk door de krachtige 4-wielaandrijving.

De minimumleeftijd voor Scoozy is 16 jaar en er is geen rijbewijs verplicht. Je moet je wel je altijd kunnen identificeren met je identiteitskaart en het verzekeringsbewijs van Scoozy.

contact opnemen

Heb je een vraag over Scoozy en staat deze er niet tussen? 
Stuur ons een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!