Veelgestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op veel van uw vragen. Download voor een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst de informatiegids. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy.

ontwerp en accessoires

aanschaf en gebruik

financiering, garantie en verzekering

Scoozy B

Is Scoozy verkrijgbaar in andere landen?

Scoozy is verkrijgbaar in Nederland en België. Je kunt hier een overzicht vinden van de verkooppunten. Wij breiden uit binnen Europa. Kijk voor een overzicht van de landen waar Scoozy verkrijgbaar hier.

 

Wat is het verschil tussen Scoozy A/B en het C model?

Bij A/B kozen we voor 4 in-wheel motoren. De in-wheel motor heeft als eigenschap dat je een beetje vaart moet hebben dus weinig koppel vanuit stilstand. Dit is een nadeel als je bijvoorbeeld tegen een stoeprand probeert te rijden. Het voordeel is dat door die 4 in-wheel motoren je wel 4 onafhankelijk geveerde wielen hebt en 4 sturende wielen met daardoor een kleinere draaicirkel. Bij C hebben we een conceptwijziging gemaakt en de in-wheel motoren achter vervangen door een transaxle motor, ook vanwege de onderhoudsgevoeligheid van de in-wheel motoren bij Scoozy A/B. Daarbij lever je de 4 wiel sturing en onafhankelijke vering in maar krijg je koppel vanuit stilstand. Dat werkt beter in bovengenoemde situatie. Ook de controle is nauwkeuriger op bijvoorbeeld hellingen en remmen. Het beste kun je een proefrit maken met beide modellen als je hierover twijfelt om het verschil in stuurgedrag van B en C te ervaren. Daarnaast is de motor stiller. Ook heeft Scoozy C (beperkte) rijmogelijkheid onder 0 C°, waar Scoozy A/B dit niet heeft. Wij bieden nu 2 soorten zitkussens. Het B model was standaard uitgerust met het outdoor kussen en het C model met het comfort kussen. Lees hier meer over het verschil OF bekijk dit filmpje.

Welke opties en accessoires zijn beschikbaar bij Scoozy?

YouTube player

Download voor een volledig overzicht van alle opties en accessoires met prijzen de informatiegids met prijslijst bovenaan de webpagina.

Hoe zit het met service en garantie na de aanschaf?

 • Service: Net als bij een auto is het goed om jouw Scoozy periodiek (jaarlijks) te laten nakijken. Tijdens deze servicebeurt worden alle bewegende delen, de banden en wielen, de elektronica en het mechanisch systeem nagekeken. Daarnaast worden de kappen geïnspecteerd en wordt Scoozy goed schoongemaakt. Dit kan bij een van onze erkende dealers. Deze dealers doen mee aan trainingen, zodat ze altijd de laatste informatie hebben om  jouw Scoozy te  onderhouden. 
YouTube player
 • Pechhulp: Mocht je onverhoopt met pech langs de weg komen te staan door bijvoorbeeld een lekke band, dan kun je gebruik maken van de pechhulp van de ANWB. Deze vlog van de ANWB laat op een leuke manier zien hoe ze onze klant Bert hebben geholpen.
YouTube player
 • Levensduur en garantie: Scoozy is gecertificeerd volgens EN12184 klasse C en in principe ontworpen op een minimale levensduur van 6 jaar. Om zeker te weten dat we aan de Europese norm voor scootmobielen voldoen is Scoozy uitvoerig getest door zowel onszelf, onze leveranciers maar ook door verschillende onafhankelijke testinstituten. Lees hier meer over in deze blog.  Op alle producten bieden wij de wettelijke garantie op fabricagefouten bij normaal gebruik. Lees de  uitgebreide garantiebepaling in de handleiding. Bekijk de tutorial filmpjes om te leren Scoozy hoe je Scoozy op de juiste manier gebruikt en haal alles uit het gebruik van jouw Scoozy.

Moet Scoozy verzekerd worden?

Scoozy moet minimaal WA verzekerd worden. Jouw dealer zorgt ervoor dat je direct op weg kunt door het afsluiten van de juiste verzekering en pechhulp service. Vind hier jouw dichtstbijzijnde dealer.

Waar kan ik Scoozy testrijden en aanschaffen?

Scoozy C is te bekijken bij een van onze 18 scootmobiel dealers in België en Nederland. Onze erkende dealers bezorgen jou een onvergetelijke proefrit in de winkel of bij jou thuis. Kijk op www.scoozy.nl/proefrit-maken welk verkooppunt het dichtst in de buurt is en plan direct een afspraak in.

YouTube player

TIP Linkshandige bediening: Onze dealers hebben een rechtshandig model in de showroom staan. Geef het even aan als  je Scoozy alleen kunt bedienen met je linker hand. Dan zorgen wij ervoor dat er een linkshandig testmodel beschikbaar is bij jouw dealer. Je kunt ook een testrit maken met een linkshandig model bij ons in Delfgauw.

Waarom verkies ik Scoozy boven een ander merk scootmobiel?

Scoozy onderscheidt zich ten opzichte van andere merken scootmobiel voornamelijk op het gebied van veiligheid, design en de mogelijkheid ook in de natuur te rijden.

Het is vaak lastig scootmobielen met elkaar te vergelijken op eigenschappen, omdat er voor bepaalde specificaties steeds een andere benadering gebruikt wordt. Om je hierbij te helpen hebben wij de top 3 vierwiel scootmobielen die in Nederland verkocht worden in het hogere segment getest en naast elkaar gezet. Lees hier de blog. En hebben wij in deze blog Scoozy naast de Quingo met 5 wielen gezet.

Wij hopen dat deze informatie je helpt om te bepalen of Scoozy echt bij jouw wensen past, want daar gaat het uiteindelijk om. Download hier een volledig vergelijk tussen alle 4 de modellen.

Kan ik mijn huidige scootmobiel inruilen voor Scoozy?

Vraag naar de mogelijkheden en de waarde van je huidige scootmobiel bij de dealer. Zie hier een overzicht van de Scoozy dealers.

Kan ik Scoozy voor tijdelijk gebruik huren?

Op dit moment zien wij nog niet dat Scoozy wordt verhuurd. Scoozy C is nog nieuw en wordt daarom vooral verkocht. We verwachten dat wanneer Scoozy wat langer op de markt is, er ook meer occasions komen die wellicht ook voor verhuur worden ingezet. Dit zal afhankelijk zijn per dealer. Ben je echt op zoek naar een Scoozy voor huur dan kan het de moeite waard zijn om enkele dealers te bellen. Zie hier de Scoozy dealers.

Kan ik Scoozy leasen of maandelijks afbetalen?

Het leasen van Scoozy is bij sommige van onze dealers mogelijk, waarbij een servicecontract wordt aangeboden inclusief WA-cascoverzekering, pechhulp, periodiek onderhoud en onderdelen. Hiermee wordt je compleet ontzorgd. Vind hier jouw dichtstbijzijnde dealer.

Is Scoozy beveiligd tegen diefstal?

Je wilt als Scoozy gebruiker natuurlijk niet dat dieven er vandoor gaan met jouw vervoersmiddel. We hebben daar rekening mee gehouden bij de ontwikkeling van Scoozy:

 • Scoozy werkt met een uniek geprogrammeerde NFC tag als sleutel. Iedere afzonderlijke Scoozy gaat gepaard met een unieke tag.
 • De open wielen maken het makkelijker om een kabelslot door het wiel te halen. Zo zet je Scoozy vast aan bijvoorbeeld een paal en maak je het dieven nog moeilijker om Scoozy te stelen. Wij adviseren hiervoor de sloten van TEX-Lock
 • De Tracefy GPS-tracker is een kleine module die door de dealer onzichtbaar in Scoozy kan worden ingebouwd. Jij kunt jezelf vervolgens aanmelden in de app. Met de app van Tracefy ben je altijd virtueel verbonden met je Scoozy en kun je onder andere zien waar jouw Scoozy is.

Bekijk voor een uitgebreider overzicht deze blog.

Is er een windscherm of overkapping beschikbaar voor Scoozy?

Als overkapping zijn er universele oplossingen mogelijk zoals de Movo Evolution. Voor het warmer en droger kunnen rijden met Scoozy adviseren wij een beenhoes van Kinetic Balance.

Een verwarmde stoel maakt een rit met je scootmobiel bij lagere temperaturen een stuk comfortabeler. Wij adviseren het Big Hug draadloos infrarood warmtedeken van Stoov met twee verwarmingselementen voor rug- en zitverwarming.

Bekijk deze blog voor een volledig overzicht.

Hoe kan ik bagage meenemen op Scoozy?

Bagage kan meegenomen worden op de bagagerekken voor (5kg) en achter (5kg) en een shopper of rugzak achter de benen op de voetplaat (20kg). Scoozy is niet geschikt voor trekken van lasten zoals een aanhanger. Lees hier meer over verschillende soorten oplossingen voor het meenemen van bagage die we bij Scoozy adviseren.

YouTube player

Kan ik Scoozy voor een langere tijd stallen zonder dat de accu stuk gaat?

Scoozy heeft, zoals elke scootmobiel, een standbyverbruik of sluimerverbruik. Dit betekend dat als je Scoozy wegzet en niet gebruikt, zij toch stroom verbruikt en de accu niet volledig volgeladen blijft. Scoozy C is beveiligd tegen het volledig leeg raken van de accu en voorkomt hierdoor dat de accu kapot gaat  (diep ontladen). Na 24 uur gaat de accu in een zogenaamde slaapstand. Dit vermindert het standbyvermogen waardoor je Scoozy dubbel zo lang kunt stallen in vergelijking met andere scootmobielen (tot wel 6 maanden). Vanaf Scoozy serienummer 300 is dit aangepast en zal de accu 2 weken nadat de batterij nog 50% vol is in slaapstand gaan.

Let op! 

 • De lader kan niet aangesloten blijven. Koppel de lader af wanneer de batterij vol is. De lader laadt om veiligheidsredenen niet opnieuw als hij aangesloten blijft en zal op gegeven moment zelfs stroom onttrekken uit de batterij.
  TIP Tijdklok: Wil je dat de accu vol blijft, gebruik dan een tijdklok tussen het stopcontact en de lader. Daardoor zorg je ervoor dat Scoozy elke dag laadt.
 • De accu kan niet worden opgeladen als de kerntemperatuur lager is dan 0 °C. Dit beschadigt de batterijcellen van de lithium accu. Daarom is het advies Scoozy op een verwarmde plek te stallen.
 • Volg voor Scoozy B dit instructieblad om jouw accu in topconditie te houden.

Hoe lang duurt het om Scoozy op te laden?

Scoozy laadt je in elk normaal stopcontact. De laadplug bevindt zich aan de achterzijde. Tijdens het laden zie je op de display van Scoozy en op de lader hoe vol de accu geladen is. Je kunt op elk gewenst moment stoppen met laden. Dit heeft geen negatief effect op de capaciteit van een lithium accu. Één accu (50km range) laadt in ongeveer 5 uur naar 80% vol en zal daarna nogmaals 2 uur nodig hebben om tot 100% te komen. Bij een dubbel accupakket (100km range) verdubbelt de laadtijd.

YouTube player

Hoe snel vermindert de capaciteit van de accu?

Op de accu zit 2 jaar garantie op productiefouten. De levensduur van de batterij is niet gegarandeerd, maar een conservatieve indicatie is dat de accu na 20.000km/500 laadcycli nog 70% van de oorspronkelijke capaciteit heeft bij zorgvuldig gebruik. In principe zou een Scoozy accu een Scoozy leven mee moeten kunnen gaan mits je er zorgvuldig mee omgaat.

Hoe ver kan ik echt rijden met Scoozy? Wat is de actieradius?

Scoozy C met 1 accu heeft een theoretische range van 50 kilometer. Dit is uit te breiden naar 100 kilometer met een dubbel accupakket. De actieradius in de praktijk hangt echter af van veel zaken zoals gebruikersgewicht, temperatuur, hellingen, ondergrond (asfalt of onverhard), bandenspanning, rijgedrag (optrekken en afremmen), snelheid of tegenwind. Dé actieradius bestaat in dat opzicht dan ook niet. Om toch een gevoel te geven van de actieradius hebben wij dit  in de praktijk getest. Hier kun je meer over lezen in deze blog. Een vuistregel die je op basis van deze test zou kunnen gebruiken is dat de range in de praktijk ongeveer 85% van de theoretische range is. Scoozy berekend tijdens het rijden actief hoeveel kilometer je nog kunt rijden als je op dezelfde manier door blijft rijden. Deze actuele berekening van de range is altijd af te lezen op het display. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Lees daar meer over in deze blog.

Welke accu zit er in Scoozy? En kan ik een extra accu aanschaffen?

Scoozy heeft een lithium-ion accu. Deze accu gaat veel langer mee dan de oudere accutypen en hoeft dus minder vaak vervangen te worden. Lees meer over de voordelen van een li-ion accu in deze blog. Het is mogelijk om een accu te laten vervangen of een extra accu te laten plaatsen voor een grotere actieradius. Dit kun je niet zelf doen. Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw dealer.

Hoe kan ik Scoozy meenemen?

Scoozy kan worden vervoerd in een busje, trein, aanhanger of bestelauto. Scoozy kan met de vrijloopfunctie in een voertuig geplaatst worden of met een lier aan één van de daarvoor bestemde hijsogen in het frame. Scoozy kan ook worden opgehesen aan het optionele hijs-oog in het midden van de zitting. Scoozy kan niet kleiner gemaakt worden voor transport. Hier is voor gekozen om een stevig en stabiel voertuig voor lange afstanden aan te kunnen bieden. Lees deze blog voor 6 voorbeelden van transport van Scoozy door gebruikers.

YouTube player

Kun je met Scoozy binnen of in een winkel rijden?

Scoozy is een vervoersmiddel wat het beste tot zijn recht komt bij buiten gebruik. Ook in een doorsnee supermarkt kom je goed uit de voeten. Voor gebruik in huis is Scoozy doorgaans te groot en niet wendbaar genoeg. Een rolstoel of opvouwbare scootmobiel is in deze situatie een betere oplossing. Lees in deze blog meer over hoe groot en wendbaar Scoozy is.

YouTube player

Kan ik met Scoozy op het strand rijden?

Het gebruik van Scoozy op het strand en andere omgevingen met mul zand raden we ten zeerste af. We hebben dit veel getest. Voor op het  strand heb je  bredere banden nodig waardoor je voorkomt dat je wegzakt in het mulle zand. Daarnaast is het goed om te bedenken dat fijn zand in draaiende delen komt en extra slijtage veroorzaakt. Ook zeewater is slecht voor het product doordat het corroderend werkt. Dit alles zal de levensduur van Scoozy negatief beïnvloeden. In video’s laten we je zien dat je wel op onverharde paden kunt rijden, Allroad noemen we dat.

YouTube player

Waar kun je met Scoozy rijden?

Scoozy is een scootmobiel die bij uitstek gemaakt is voor gebruik op oneffen ondergronden zowel in de stad als in de natuur. Bekijk de video waarin we je meenemen op ontdekkingstocht in 10 verschillende landen over allerlei ondergronden. Lees in deze blog welke eigenschappen dit mogelijk maken.

YouTube player

Waarom is Scoozy hoger geprijsd dan de gemiddelde scootmobiel?

Met de nieuwe scootmobiel Scoozy wilden we een persoonlijke mobiliteit oplossing creëren die er goed uitziet, veilig is en geschikt is voor alle wegen. Met innovatie en kwaliteit hebben we op deze aspecten gefocust. Prijsstelling stond niet centraal. Dit stelde ons in staat om iets anders te doen dan elk ander product op de markt en een oplossing te bedenken voor de problemen die gebruikers ervaren. In deze blog beschrijven we 7 punten waardoor de prijs van Scoozy anders is dan de gemiddelde scootmobiel, maar ook wat je daarvoor krijgt.

YouTube player

Is Scoozy ook geschikt voor mij als ik maar 1 hand kan gebruiken?

Je kunt Scoozy goed bedienen met 1 hand. Er zijn meerdere gebruikers die Scoozy op deze manier gebruiken. Je kunt met je functionele hand het bedieningspaneel indrukken op de andere armleuning en vervolgens Scoozy besturen met de joystick. De joystick kan zowel links als rechts geplaatst worden. De knipperlichten kunnen automatisch ingesteld worden. Bekijk meer over de bediening van Scoozy in deze video’s op ons YouTube kanaal.

YouTube player

Is het wel veilig om niets voor je te hebben?

Dit is een veelgehoorde reactie als eerste indruk van Scoozy. Door goed te kijken naar de oorzaken van de onderzochte ongevallen met scootmobielen is veiligheid en stabiliteit het speerpunt in ons ontwerp geworden. In deze blogs laten we zien welke oplossingen Scoozy heeft voor het voorkomen en verminderen van ongelukken: Hoe Scoozy jouw beschermt en is Scoozy een stabiele scootmobiel?

YouTube player

Is Scoozy ook met een stuur verkrijgbaar?

Dat Scoozy bestuurd wordt met een joystick is een bewuste ontwerp-keuze geweest omdat het 5 voordelen biedt op het gebied van comfort en veiligheid. Lees daarover meer in deze blog: https://scoozy.nl/updates/5-voordelen-van-een-scootmobiel-met-joystick/.

YouTube player

Heeft Scoozy een draaibare stoel?

Scoozy heeft een open ontwerp, zodat niets dat gevoel van vrijheid tegenhoudt. Scoozy heeft geen stuurkolom waar je jezelf aan kunt vasthouden. Daarom heeft Scoozy heeft een speciaal instapsysteem: wanneer je de armleuning opent door de zwarte knop in te drukken, geven de uitdraaiende wielen je de ruimte om in te stappen. Lees hierover meer in deze blog

YouTube player

Welke instelmogelijkheden heeft de stoel?

Scoozy heeft een universele zitting met enkele aanpassingsmogelijkheden zoals de zithoogte en de stoelkussens. Door de stoel universeel te maken konden we de stoel zo slank mogelijk houden en daardoor het design  aantrekkelijker maken. Lees deze blog voor meer informatie.

YouTube player

Wordt Scoozy vergoed vanuit de WMO/PGB?

Scoozy is door een aantal gemeenten deels gefinancierd met een PGB-budget. Hier vind je een blog van een van onze eerste klanten, waarin hij vertelt hoe het hem dit is gelukt Scoozy te financieren met PGB. Als je zelf initiatief wilt nemen en een aanvraag wilt doen bij jouw gemeente, kan deze informatie je verder helpen. Wij staan ervoor open je hierbij waar mogelijk te ondersteunen. Neem contact met ons op als je doorverwezen wilt worden naar de cliëntondersteuning van een van onze dealers voor hulp bij een aanvraag voor vergoeding vanuit de WMO/PGB. Kijk op deze webpagina van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waar je terecht kunt voor onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO) in jouw gemeente.

kunnen wij helpen?

Ontvang de informatiegids

Vul hier je gegevens in en ontvang binnen 5 minuten de informatiegids in je mailbox. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy en vind je een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en events.

Scoozy demo sale

Rij direct weg op een zo goed als nieuwe Scoozy C uit de showroom bij onze dealers en bespaar €1.840,-! Er zijn een beperkt aantal modellen beschikbaar, dus wees er snel bij!