FAQ

Scoozy remt op vijf verschillende manieren: trek de joystick naar achteren om versneld stil te staan (1), laat de joystick los om geleidelijk te stil te staan (2), druk op de noodknop op de joystick of op het knoppenpaneel om direct stil te staan (3, 4), trek de keytag uit Scoozy (5). De keytag kun je eventueel met een elastiek/touwtje aan je pols vinden, zo is de tag makkelijk en snel te verwijderen door je arm omhoog te doen.

Scoozy is niet opvouwbaar of inklapbaar. Dit heeft als voordeel dat Scoozy zeer stevig is, maar hierdoor past Scoozy niet in elke auto. Wij vervoeren haar zelf in een busje of kleine aanhanger.

 

Met de tweewielaandrijving rijdt Scoozy gemakkelijk over bestrate, vlakke wegen. Met de vierwielaandrijving rijdt Scoozy ook goed op hellingen (maximaal 10 graden), op gras en door het bos. Vermijd zandwegen of strand.

 

Scoozy heeft een lithium-ion accu. Deze accu’s staan bekend om hun lange houdbaarheid. Ook is de accu onderhoudsvriendelijk. Het is mogelijk om een extra accu te plaatsen voor een grotere actieradius. Let wel: de bestaande accu moet óók vervangen worden bij toevoeging van een tweede accu. Dit regelt jouw dealer en kun je niet zelf doen.

Scoozy bestuur je alleen met de joystick, deze is zowel links als rechts uitvoerbaar.

 

Voordat Scoozy in elkaar wordt gezet, maak je een aantal persoonlijke keuzes: de hoogte van de stoel, de kant van de joystickbesturing, de plaatsing van de joystick op de armleuning en de vering.

Scoozy wordt bestuurd met een joystick zodat je maximaal open zicht hebt. Zo zie je goed je positie op de weg en kun je optimaal genieten van je omgeving. Ook heeft de joystick als voordeel dat deze intuïtief en met één hand te besturen is. Beide armen kunnen tijdens het rijden ontspannen op de armleuningen blijven liggen.

 

Scoozy is niet standaard opgenomen bij de WMO. Het is een aantal klanten van ons wel gelukt om Scoozy via PGB aan te schaffen. Scoozy bleek goed te passen bij de behoeften. Het is dus zeker te proberen! Het initiatief is aan jou als klant, maar wij ondersteunen graag met het verstrekken van de juiste informatie. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

 

Scoozy heeft een aantal unieke specificaties die niet terug te vinden zijn in andere merken scootmobiel: vierwielaandrijving in combinatie met vier sturende wielen voor een stabiel en wendbaar voertuig, joystickbesturing en natuurlijk de looks. Voor meer eigenschappen, kijk op onze website onder product!