Veelgestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op veel van uw vragen of neem direct contact op voor meer informatie.

Scoozy remt op vier verschillende manieren: trek de joystick naar achteren om versneld stil te staan (1), laat de joystick los om geleidelijk te stil te staan (2) of druk op de noodknop op de joystick of op het knoppenpaneel om direct stil te staan (3, 4).

Scoozy is niet opvouwbaar of inklapbaar. Dit heeft als voordeel dat Scoozy zeer stevig is, maar hierdoor past Scoozy niet in elke auto. Wij vervoeren haar zelf in een busje of kleine aanhanger.

 

Op dit moment is dit nog niet beschikbaar. Voor het warmer en droger kunnen rijden met Scoozy adviseren wij een beenhoes van Kinetic Balance. Wij werken in de doorontwikkeling aan een overkapping.

Scoozy heeft een lithium-ion accu. Deze accu gaat veel langer mee dan de oudere accutypen en hoeft dus minder vaak vervangen
te worden. Het is mogelijk om een accu te vervangen of een extra accu te laten plaatsen voor een grotere actieradius. Dit kun je niet zelf doen.

Scoozy bestuur je alleen met de joystick, deze is zowel links als rechts uitvoerbaar.

Een aanvraag voor een WMO-voorziening en PGB-budget kun je zelf indienen bij jouw gemeente. Onze dealers kunnen je hiermee ondersteunen.

Scoozy is onafhankelijk gekeurd volgens EN 12184 Klasse C.

Op alle producten bieden wij de wettelijke garantie op fabricagefouten bij normaal gebruik. ​

Wij staan voor je klaar als je een storing of defect hebt aan Scoozy. Bel ons op (+31) 15 – 800 022 2 of stuur een e-mail naar service@scoozy.nl.

Je mag met Scoozy rijden op:
• De stoep.
• Het voetpad.
• Het fietspad.
• De rijbaan.
• Of natuurlijk op gras en door het bos. Vermijd zandwegen of strand.

Je mag met Scoozy niet op autowegen of autosnelwegen!

Scoozy remt op 5 verschillende manieren:
1. Scoozy rolt langzaam uit door de joystick terug te brengen naar de middenpositie/nulstand.
2. Door de Joystick tijdens het naar voren rijden (in speedmode) naar achter te trekken rem je actief en kom je sneller tot stilstand.
3. Er zijn 2 manieren om een noodstop te maken door de rode knop op het bedieningspaneel in te drukken of de voorste knop op de joystick.
4. De motoren stoppen er direct mee door op de aan/uitschakelaar te drukken, maar dit wordt sterk afgeraden en enkel als laatste redmiddel in te zetten.

Scoozy kan worden vervoerd in een busje, aanhanger of met een vliegtuig. Scoozy kan met de vrijloopfunctie in een voertuig geplaatst worden of met een lier aan een van de daarvoor bestemde hijsogen in het frame. Scoozy kan ook worden opgehesen aan het optionele hijs-oog in het midden van de zitting. Scoozy kan niet kleiner gemaakt worden voor transport. Hier is voor gekozen om een stevig en stabiel voertuig voor lange afstanden aan te kunnen bieden.

De minimumleeftijd voor Scoozy is 16 jaar en er is geen rijbewijs verplicht. Je moet je wel je altijd kunnen identificeren met je identiteitskaart en het verzekeringsbewijs van Scoozy.

Voordat Scoozy in elkaar wordt gezet, maak je een aantal persoonlijke keuzes: de hoogte van de stoel, de kant van de joystickbesturing (dit is later niet meer aan te passen) en de plaatsing van de joystick op de armleuning.

Scoozy wordt bestuurd met een joystick zodat je maximaal open zicht hebt. Zo zie je goed je positie op de weg en kun je optimaal genieten van je omgeving. Ook heeft de joystick als voordeel dat deze intuïtief en met één hand te besturen is. Beide armen kunnen tijdens het rijden ontspannen op de armleuningen blijven liggen.

Scoozy heeft een aantal unieke specificaties die niet terug te vinden zijn in andere merken scootmobiel: de onafhankelijke vering voor, de vier grote wielen met een laag zwaartepunt zorgen voor een stabiel en wendbaar voertuig. Een scootmobiel met joystickbesturing en natuurlijk de looks zijn uniek. Voor meer eigenschappen, kijk op onze website onder product.

  • Bagagerek voor en achter
  • Stokhouders
  • Smartphonehouder
  • Tassen
  • Een ‘standaard’ rollatorhouder kan op het bagagerek achter gezet worden.

Download de brochure voor meer informatie.

Kijk voor de aanschaf van Scoozy en informatie over prijzen op de website van onze dealers.

Scoozy is op dit moment niet te huur.

Kijk voor de financieringsmogelijkheden op de website van onze dealers.

Op dit moment is Scoozy verkrijgbaar in Nederland en België. Wij werken eraan dit in 2021 uit te breiden (binnen Europa).

Vraag naar de mogelijkheden en de waarde van je huidige scootmobiel bij een van onze dealers.

De kosten voor een scootmobiel zijn sinds 2014 helaas niet meer aftrekbaar.

Scoozy moet minimaal WA verzekerd worden. Jouw dealer zorgt ervoor dat je direct op weg kunt door het afsluiten van de juiste verzekering en pechhulp service.

Bagage kan meegenomen worden op de bagagerekken voor (5kg) en
achter (5kg) en een shopper of rugzak achter de benen op de voetplaat (20kg). Scoozy is niet geschikt voor trekken van lasten zoals een aanhanger.

De wielen van Scoozy zijn te smal en zakken weg in mul zand. Scoozy is wel geschikt om over onverharde paden door de duinen en het bos te rijden. Dit is mogelijk door de krachtige 4-wielaandrijving.

scoozy b

1. Steek de connector van de lader in Scoozy
2. Steek de stekker van de lader in het stopcontact
3. Zet Scoozy aan via de Aan / Uit knop op de HMI.
4. Op de display verschijnt ‘Charging’ met daarboven een indicatie van de Range.

1. ( <80% ), deze gele LED brandt wanneer de lader een laadprogramma heeft gestart. De lader laadt pas echt als er ‘Charging’ op de display van Scoozy staat. 2. ( >80% ), deze LED heeft geen functie bij het laden van Scoozy.
3. ( 100% ), deze groen LED geeft aan dat het laadproces is gestopt.
4. (waarschuwing). deze rode led brand als de lader niet op de juiste volgorde is aangesloten. Zie FAQ Hoe kan ik Scoozy laden voor de juiste volgorde van de stappen.
(De lichtjes op de lader geven niet altijd juist aan wat er speelt. De informatie op de display van Scoozy is betrouwbaarder.)

Wanneer de accu vol is gaat deze over op balanceren. De accu bestaat uit 196 kleine cellen. Deze cellen moeten allemaal even vol zitten om uw accu veilig te laten werken. De accu is de cellen aan elkaar gelijk aan het maken wanneer er ‘Balancing’ op het scherm staat.

Een volle accu in Scoozy is eigenlijk maar voor 90% vol. Scoozy remt door energie terug te winnen uit de motoren. Dit kan alleen als die energie ergens naartoe kan, het liefst naar de Accu. Wanneer de Accu >95% vol zit geeft Scoozy de melding ‘Crit High’ op het scherm. Dit is ongevaarlijk, maar uw Scoozy geeft aan dat ze niet meer goed kan remmen en daarom ook niet meer kan rijden. Soms zien we de melding wanneer Scoozy lang aan de lader heeft gestaan. De melding gaat vanzelf weg als er energie is verbruikt. Het zal sneller gaan als de lichten van Scoozy aan worden gezet om energie te verbruiken.

Wanneer er Battery Empty op het display van Scoozy te zien is moet Scoozy graag snel opgeladen worden.

Bij deze melding op het scherm is de lader wel aangesloten, maar niet gestart met laden. Sluit de lader opnieuw aan via de juiste volgorde zoals aangegeven bij FAQ hoe kan ik Scoozy opladen?. Zorg ervoor dat de lader helemaal uit is, dus geen van de lampjes branden nog wanneer u haar aansluit.

Scoozy staat niet uit, maar in stand-by modus. Dit kost energie. Scoozy kan tot 25 dagen stilstaan voordat ze weer moet worden opgeladen. Scoozy schakelt zichzelf helemaal uit wanneer de accu nog 10% vol is. Scoozy is dan weer aan te zetten door op de vrijloop knop te drukken. Zet u Scoozy voor langere tijd weg? Dan is het verstandig om de Accu los te koppelen van de computer via het zekeringen luikje.

Koppel de accu los van de computer via de zekeringenklep. Zo kan Scoozy voor zeker 6 maanden worden opgeslagen. Zorg ervoor dat voor het wegzetten de accu volledig opgeladen is.

heb je onbeantwoorde vragen?