Veelgestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op veel van uw vragen, of neem direct contact op voor meer informatie.

ontwerp en accessoires

Voordat Scoozy in elkaar wordt gezet, maak je een aantal persoonlijke keuzes: de hoogte van de stoel, de kant van de joystick en de plaatsing van de joystick op de armleuning. Alleen de stoelhoogte is later nog aan te passen.
Scoozy wordt bestuurd met een joystick zodat je maximaal open zicht hebt. Zo zie je goed je positie op de weg en kun je optimaal genieten van je omgeving. Ook heeft de joystick als voordeel dat deze intuïtief en met één hand te besturen is. Beide armen kunnen tijdens het rijden ontspannen op de armleuningen blijven liggen.
Scoozy bestuur je alleen met de joystick, deze is zowel links als rechts uitvoerbaar.
Scoozy heeft een lithium-ion accu. Deze accu gaat veel langer mee dan de oudere accutypen en hoeft dus minder vaak vervangen te worden. Het is mogelijk om een accu te laten vervangen of een extra accu te laten plaatsen voor een grotere actieradius. Dit kun je niet zelf doen.
Op dit moment is dit nog niet beschikbaar. Voor het warmer en droger kunnen rijden met Scoozy adviseren wij een beenhoes van Kinetic Balance. Wij werken in de doorontwikkeling aan een overkapping.
- Spiegels (links en rechts) - Smartphonehouder - Bagagerekken (geschikt voor rollatorhouder) - Tassenset
Scoozy C heeft de bekende gave looks met onder de kap een volledig nieuw product.

aanschaf en gebruik

Scoozy onderscheidt zich ten opzichte van andere merken scootmobiel voornamelijk op het gebied van veiligheid en design. Zo heeft Scoozy een aantal unieke specificaties zoals de onafhankelijke vering voor, vier grote wielen met een laag zwaartepunt en een joystickbesturing. Deze specificaties maken Scoozy tot een veilig, wendbaar en stabiel vervoermiddel met een moderne look. Waarom Scoozy veel veiliger is lees je in onze blog veiligheid als speerpunt. Voor meer eigenschappen ga je naar onze productpagina of download je onze brochure.
Op dit moment is Scoozy verkrijgbaar in Nederland en België. Wij werken eraan dit in 2021 uit te breiden binnen Europa en in 2022 wereldwijd.
Scoozy remt op 5 verschillende manieren: 1. Scoozy rolt langzaam uit door de joystick terug te brengen naar de middenpositie/nulstand. 2. Door de Joystick tijdens het naar voren rijden (in speedmode) naar achter te trekken rem je actief en kom je sneller tot stilstand. 3+4. Er zijn 2 manieren om een noodstop te maken door de rode knop op het bedieningspaneel in te drukken of de voorste knop op de joystick. 5. De motoren stoppen er direct mee door op de aan/uitschakelaar te drukken, maar dit wordt sterk afgeraden en enkel als laatste redmiddel in te zetten.
De minimumleeftijd voor Scoozy is 16 jaar en er is geen rijbewijs verplicht. Je moet je wel je altijd kunnen identificeren met je identiteitskaart en het verzekeringsbewijs van Scoozy.
Je mag met Scoozy rijden op: • De stoep. • Het voetpad. • Het fietspad. • De rijbaan. • Of natuurlijk op gras en door het bos. Vermijd zandwegen of strand. Je mag met Scoozy niet op autowegen of autosnelwegen!
De wielen van Scoozy zijn te smal en zakken weg in mul zand. Scoozy is wel geschikt om over onverharde paden door de duinen en het bos te rijden. Dit is mogelijk door de krachtige 4-wielaandrijving.
Scoozy kan worden vervoerd in een busje, aanhanger of met een vliegtuig. Scoozy kan met de vrijloopfunctie in een voertuig geplaatst worden of met een lier aan een van de daarvoor bestemde hijsogen in het frame. Scoozy kan ook worden opgehesen aan het optionele hijs-oog in het midden van de zitting. Scoozy kan niet kleiner gemaakt worden voor transport. Hier is voor gekozen om een stevig en stabiel voertuig voor lange afstanden aan te kunnen bieden.
Bagage kan meegenomen worden op de bagagerekken voor (5kg) en achter (5kg) en een shopper of rugzak achter de benen op de voetplaat (20kg). Scoozy is niet geschikt voor trekken van lasten zoals een aanhanger. In de bagagerekken past bijvoorbeeld een Ortlieb Sport-Roller City tas voor het goed beschermd en waterdicht vervoeren van je bagage.

financiering, garantie en verzekering

Kijk voor informatie over de financiering van Scoozy op de website van onze dealers.
Kijk voor informatie over de financiering van Scoozy op de website van onze dealers.
Op dit moment is Scoozy niet te huur.
De kosten voor een scootmobiel zijn sinds 2014 helaas niet meer aftrekbaar.
Scoozy moet minimaal WA verzekerd worden. Jouw dealer zorgt ervoor dat je direct op weg kunt door het afsluiten van de juiste verzekering en pechhulp service.
Scoozy voldoet aan de volgende normen: - EN12184:2014-Elektrisch aangedreven rolstoelen en scooters, klasse C. - ISO7176-4:2008-De range van Scoozy is vastgesteld op 40-80 km afhankelijk van het accupakket (enkel of dubbel).* - ISO7176-8-Eisen voor impact-, statische- en vermoeiingssterkte. - ISO7176-14-Eisen en testmethoden voor controllersystemen van elektrisch aangedreven rolstoelen. - ISO7176-21:2009-Eisen en beproevingsmethoden voor elektromagnetische compatibiliteit van elektrisch aangedreven rolstoelen en gemotoriseerde scooters. - EN 1021-2-Eisen aan weerstand tegen ontbranding. * Scoozy is EMC (Elektro Magnetische Compatibiliteit) goedgekeurd. Uit proeven is gebleken dat Scoozy niet gevoelig of schadelijk is voor mobiele communicatieapparatuur en elektronisch gestuurde apparatuur. Wees desondanks voorzichtig bij het gelijktijdig gebruiken van Scoozy en mobiele of andere elektronische apparaten (denk aan winkelpoortjes, elektrische toegangsdeuren ed.).
Op alle producten bieden wij de wettelijke garantie op fabricagefouten bij normaal gebruik.

Op de accu zit 2 jaar garantie op productiefouten. De levensduur van de batterij is niet gegarandeerd, maar een indicatie is dat de accu na 20.000km/500 laadcycli nog 70% van de oorspronkelijke capaciteit heeft bij zorgvuldig gebruik.

Vraag naar de mogelijkheden en de waarde van je huidige scootmobiel bij de dealer.
In sommige gevallen word Scoozy vergoed via WMO/PGB. Een aanvraag voor een WMO-voorziening en PGB-budget kun je zelf indienen bij jouw gemeente als scootmobiel of als alternatief voor een elektrische rolstoel. Uw Scoozy dealer kan u hierbij ondersteunen of lees voor meer informatie het artikel over WMO en PGB bij scoozy.nl/updates.

Scoozy B

1. Steek de connector van de lader in Scoozy 2. Steek de stekker van de lader in het stopcontact 3. Zet Scoozy aan via de Aan / Uit knop op de HMI. 4. Op de display verschijnt ‘Charging’ met daarboven een indicatie van de Range.
1. ( <80% ), deze gele LED brandt wanneer de lader een laadprogramma heeft gestart. De lader laadt pas echt als er ‘Charging’ op de display van Scoozy staat. 2. ( >80% ), deze LED heeft geen functie bij het laden van Scoozy. 3. ( 100% ), deze groen LED geeft aan dat het laadproces is gestopt. 4. (waarschuwing). deze rode led brand als de lader niet op de juiste volgorde is aangesloten. Zie FAQ Hoe kan ik Scoozy laden voor de juiste volgorde van de stappen. (De lichtjes op de lader geven niet altijd juist aan wat er speelt. De informatie op de display van Scoozy is betrouwbaarder.)
Wanneer de accu vol is gaat deze over op balanceren. De accu bestaat uit 196 kleine cellen. Deze cellen moeten allemaal even vol zitten om uw accu veilig te laten werken. De accu is de cellen aan elkaar gelijk aan het maken wanneer er ‘Balancing’ op het scherm staat.
Een volle accu in Scoozy is eigenlijk maar voor 90% vol. Scoozy remt door energie terug te winnen uit de motoren. Dit kan alleen als die energie ergens naartoe kan, het liefst naar de Accu. Wanneer de Accu >95% vol zit geeft Scoozy de melding ‘Crit High’ op het scherm. Dit is ongevaarlijk, maar uw Scoozy geeft aan dat ze niet meer goed kan remmen en daarom ook niet meer kan rijden. Soms zien we de melding wanneer Scoozy lang aan de lader heeft gestaan. De melding gaat vanzelf weg als er energie is verbruikt. Het zal sneller gaan als de lichten van Scoozy aan worden gezet om energie te verbruiken.
Wanneer er Battery Empty op het display van Scoozy te zien is moet Scoozy graag snel opgeladen worden.
Bij deze melding op het scherm is de lader wel aangesloten, maar niet gestart met laden. Sluit de lader opnieuw aan via de juiste volgorde zoals aangegeven bij FAQ hoe kan ik Scoozy opladen?. Zorg ervoor dat de lader helemaal uit is, dus geen van de lampjes branden nog wanneer u haar aansluit.
Scoozy staat niet uit, maar in stand-by modus. Dit kost energie. Scoozy kan tot 25 dagen stilstaan voordat ze weer moet worden opgeladen. Scoozy schakelt zichzelf helemaal uit wanneer de accu nog 10% vol is. Scoozy is dan weer aan te zetten door op de vrijloop knop te drukken. Zet u Scoozy voor langere tijd weg? Dan is het verstandig om de Accu los te koppelen van de computer via het zekeringen luikje.
Koppel de accu los van de computer via de zekeringenklep. Zo kan Scoozy voor zeker 6 maanden worden opgeslagen. Zorg ervoor dat voor het wegzetten de accu volledig opgeladen is.
De accu van Scoozy kan niet geladen worden bij een directe omgevingstemperatuur beneden 0° Celcius. Dit betekend dat: 1. Scoozy B niet kan rijden in de vrieskou i.v.m. het regeneratief remsysteem. Er verschijnt een ijskristal in het display welke aangeeft dat de batterij te koud is om te rijden. 2. Je Scoozy niet aan de lader moet laten staan in de vrieskou! Dit kan schadelijk zijn voor de batterij. Houd er rekening mee dat de li-ion accu’s bij lage temperaturen een lagere capaciteit hebben. Hierdoor neemt de actieradius af.

kunnen wij helpen?