Foto 15 06 2022 13 03 09 1 - Matthee: “Scoozy is nu mijn racefiets”
Klantverhaal

Matthee: “Scoozy is nu mijn racefiets”

Zondag 9 februari 2020. Het waait hard. Matthee Bruijns (66 jaar) zegt om zeven uur ‘s ochtends zijn vrouw gedag en stapt op de racefiets. Zij bezoekt hun kersverse kleinkind, hij gaat op weg naar Wuustwezel, waar hij samen met een vriend meedoet aan een toertocht. Zoals altijd, zal Matthee zijn vrouw later die dag ontmoeten voor een kop koffie met een Brabants worstenbroodje. Het loopt totaal anders. Het afscheid blijkt de laatste keer dat zijn vrouw Matthee zag lopen. Hoe heeft Scoozy hem geholpen om te blijven genieten, ondanks een dramatisch keerpunt in zijn leven?

Lees verder
Mariëlle Keijzers in Scoozy
Klantverhaal

Mariëlle: “Corona hield mij weken binnen, maar Scoozy maakte mijn wereld weer groter”.

Ineens was het daar. Hét virus. Wat eerst ver weg leek, kwam voor Mariëlle zeventien weken geleden ineens eng dichtbij. De 46-jarige topfitte eetbuicoach kon niet vermoeden dat juist zij wekenlang veroordeeld zou worden tot de vier muren van haar huis door het coronavirus. “Toen iedereen nog gewoon handen mocht schudden, werd ik ineens ziek. Maar ja, ik was topfit. Ook de huisarts zei dat ik vast snel zou opknappen.” Dat gebeurde ook na drie weken. Voor heel even. Terwijl velen het hadden over een griepje of milde klachten, sloeg het virus vlak daarna dubbel hard terug.

Lees verder
Kopie van image001 - Scootmobiel vervoeren: 6 voorbeelden van Scoozy gebruikers
Blog

Scootmobiel vervoeren: 6 voorbeelden van Scoozy gebruikers

Iedereen kent het wel, het ultieme vakantiegevoel. Het gevoel van volledige vrijheid en doen waar je écht zin in hebt. Maar hoe bereik je dit als je geconfronteerd wordt met beperkte mobiliteit? Scootmobiel gebruikers Gerard, Anneke, Caroline, Bert en Peter namen het heft in eigen handen zodat ze weer op dezelfde manier op vakantie en eropuit kunnen zoals altijd. Hoe ze dat doen? Lees het in deze blog.

Lees verder
Bert met Scoozy
Klantverhaal

Bert: “Ik voel me echt een klant bij Scoozy en niet iemand die iets heeft”.

Het is iets dat veel gebruikers gemeen hebben. Ze zijn stuk voor stuk enthousiast over het ontwerp van Scoozy en denken graag mee over verdere verbeteringen. Zo betrokken zijn bij een nieuw product, is niet alleen erg leuk voor de gebruiker, maar ook voor de ontwikkelaars van Scoozy. Bert is zo iemand die graag meedenkt. Met zijn achtergrond in de binnenvaart heeft hij een technische achtergrond als basis die daarbij goed van pas komt.

Lees verder
Karin met Scoozy in het bos
Klantverhaal

Karin: “Scoozy brengt mij wat andere hulpmiddelen mij niet konden brengen”.

Met behulp van Scoozy anderen helpen. Dat is wat Karin uit Molenhoek dagelijks doet. Deze moeder van vier kinderen heeft een boeiende baan als systeemtherapeut bij het begeleiden van gezinnen. Samen met een klein team, bekijkt ze alle factoren in en om het gezin heen om te beoordelen waar problemen vandaan komen en om de juiste hulp te verlenen. Ook nu sinds ze een aantal jaren de diagnose Multiple Sclerose heeft, staat ze gezinnen nog dagelijks bij. Natuurlijk is haar leven enerzijds drastisch veranderd, maar Scoozy zorgt ervoor dat ze kan blijven werken aan het helpen van anderen.

Lees verder
Rixt van der Horst
Klantverhaal

Rixt: “Het samenwerken met paarden geeft zoveel vrijheid. Dat gevoel geeft Scoozy mij ook”.

Briesende neusgaten. Trappelende hoeven op de wedstrijdvloer. De spanning voor het leveren van de prestatie. En dan.. het verlossende woord. Je bent wéér winnaar van een grote prijs samen met je trouwe maatje en een topteam van andere ruiters. Dat is het leven van Rixt van der Horst, paralympisch dressuurkampioene, meervoudig Wereldkampioen én Europees kampioen. Met haar paard Findsley N.O.P. vormt zij een topcombinatie, getuige de vele medailles die haar prijzenkast rijk is. Daar kwamen afgelopen maand drie medailles bij toen ze twee keer zilver en één keer goud won op het EK in Rotterdam. Het meisje dat al bij haar geboorte moest vechten voor haar leven, is nu een jonge vrouw die zich voorbereidt op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Daar goud halen is haar ultieme doel. Tijdens wedstrijddagen en trainingen helpt Scoozy haar zich makkelijk over het terrein te bewegen. Hoe bereikte Rixt de topsport, ondanks uitdagingen die onoverkomelijk leken?

Lees verder
Scoozy op terschelling.
Klantverhaal

Caroline: “Met Scoozy kan ik zelf de regie houden en actief blijven”.

‘Deze voorstelling is niet rolstoeltoegankelijk’. Herkenbaar? Dat je iets leuks moest missen, omdat de plek waar je naartoe wilde niet geschikt was voor rolstoelen? Voor veel mensen is dat helaas realiteit, maar Caroline gokte het erop. Met de kaartjes al op zak, besloot zij na het ondergaan van een zware kniebehandeling toch haar geliefde Oerol festival te bezoeken met Scoozy. Ze had het niet willen missen.

Lees verder
Joop met Scoozy en rollatorhouder
Klantverhaal

Joop: “Een scootmobiel gebruikte ik vooral als vervoermiddel. Met Scoozy ga ik eropuit voor de lol”.

Op een druilerige zomerdag spreken we Joop aan de keukentafel van zijn bungalow in Zwijndrecht. Sinds 1,5 jaar woont hij hier samen met zijn vrouw, nadat wonen in hun split level woning niet meer ging. Het druilerige weer buiten, is geen voorbode voor de stemming binnen. Joop is een levenslustig en ondernemend type. Dankzij Scoozy kan hij gelukkig nog veel dingen doen die hij ook deed voor de ingrijpende gebeurtenis in zijn leven. ‘Je kan op bed gaan liggen, maar op een gegeven moment wil je iets gaan doen en dat deed ik. Ik had de moed om er iets moois van te maken’. Joop bewijst: Scoozy is er niet voor mensen die stil willen zitten, maar voor mensen die van het leven houden.

Lees verder
Seth met Scoozy station Schiedam
Klantverhaal

Seth: “Toen ik Scoozy zag, wist ik meteen: die wil ik hebben”!

Je bent 17 jaar en in de bloei van je leven. Plotseling krijg je de diagnose MS, een zenuwaandoening die je langzaamaan steeds meer beperkt. Dat overkwam Seth 12 jaar geleden. Dat zo’n diagnose niet betekent dat je bent afgeschreven, daar is Seth een goed voorbeeld van. Hij deed een opleiding Communicatie, heeft nu een goede baan en houdt van sporten. Toch kwam Seth op een punt dat hij besefte dat hij een hulpmiddel nodig had. Voor velen kleeft hier een emotioneel aspect aan. ‘Voor mij hing er zo’n tuttig imago aan de scootmobiel. Daar zag ik mezelf echt niet in zitten’. Tot hij in aanraking kwam met Scoozy. ‘Toen ik die zag, wist ik meteen: die wil ik hebben!’ Wat betekent Scoozy voor Seth en hoe kreeg hij het voor elkaar om dit moderne alternatief voor de scootmobiel voor een groot deel gefinancierd te krijgen? Lees hier zijn ervaring.

Lees verder

Ontvang de informatiegids

Vul hier je gegevens in en ontvang binnen 5 minuten de informatiegids in je mailbox. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy en vind je een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en events.

Scoozy demo sale

Rij direct weg op een zo goed als nieuwe Scoozy C uit de showroom bij onze dealers en bespaar €1.840,-! Er zijn een beperkt aantal modellen beschikbaar, dus wees er snel bij!