Subsidie

gemeente

wmo/pgb

De gemeente voorziet via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in een adequate en goedkope mobiliteitsvoorziening. De gemeente bepaald of je hiervoor in aanmerking komt en indiceert een categorie voorziening met bepaalde vereiste specificaties. Je hebt het recht van keuzevrijheid wat inhoudt dat je het bedrag waarvoor deze voorziening aangeschaft wordt door de gemeente (standaard Zorg in Natura) te ontvangen als persoonsgebonden budget (PGB). Op deze manier kun je ervoor kiezen een optimale voorziening als Scoozy aan te schaffen die aan alle wensen voldoet (met bijbetaling). Je komt dan niet alleen op de strikt noodzakelijke plaatsen, maar hebt de vrijheid en onafhankelijkheid overal te komen op een plezierige, comfortabele en veilige manier!

Soms is een bijzondere aanvraag voor Scoozy specifiek ook mogelijk, maar dit zijn uitzonderingsgevallen als een voorziening binnen het standaard assortiment van de gemeente echt niet voldoet aan de basisbehoeften.

ARGUMENTEN AANVRAAG

 Bij alle aanvragen is het van belang goede argumentatie te geven met vervoers-redenen in combinatie met gezondheidsvoordelen. Argumenten vóór het aanschaffen van een Scoozy kunnen zijn:

 

 • Scoozy heeft de nieuwste techniek lithium-ion-accu’s met een lange levensduur (duurzamer) en een grote accurange tot wel 100 km. Door het regeneratief remsysteem kun je nog verder rijden, bijvoorbeeld voor woon-werk verkeer.
 • Doordat de armen op de armleuningen kunnen rusten tijdens het rijden met Scoozy, is het ook mogelijk een langere rit te maken wanneer je krachtvermindering of pijn in je armen/schouders hebt. Dit maakt je mobieler.
 • Ook als je eenzijdige hand/armfunctie hebt, is het rijden met Scoozy mogelijk doordat Scoozy met 1 hand te besturen is. Als je hierdoor genoodzaakt bent gebruik te gaan maken van een elektrische rolstoel, maar deze niet voldoet aan de wensen voor het gebruik buiten, is Scoozy vaak zelfs een goedkoper alternatief.
 • Bij Scoozy zitten de motoren in de wielen. Daarmee is het mogelijk zowel vierwielaandrijving, vierwielsturing als onafhankelijke vering te combineren. Dit is uniek onder de scootmobielen en biedt stabiliteit en wendbaarheid onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Hierdoor kun je over allerlei wegdek op je plaats van bestemming komen. Daarnaast zijn deze motoren onderhoudsarm.
 • Door het gepatenteerde instap-mechanisme draaien de wielen naar buiten wanneer je de armleuning opent. Dit geeft extra ruimte om in en uit te stappen. Het frame van Scoozy is sterk gemaakt, zodat je met maximaal 90 kilo op de armleuningen kunt steunen. Daarnaast biedt het open design zonder stuurkolom veel beenruimte en de mogelijkheid om de benen te strekken.
 • Scoozy is veiliger, de enige scootmobiel die voldoet aan de aanbevelingen van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) in opdracht van minister van Nieuwenhuizen.

AANBEVELINGEN SWOV

 • Scootmobielen voorzien van een rem waarmee de gebruiker
  actief kan remmen (voertuig);
 • De stabiliteit van de scootmobiel verbeteren door het voertuigontwerp aan te passen en stabielere scootmobielen te
  verstrekken (voertuig);
 • Scootmobielen voorzien van stuurhoekbeveiliging (voertuig).
(bron: ad.nl)

scoozy is voorzien van

 • Actieve remmen met de intuïtieve joystick;
 • Gewichtsverdeling, 4 wiel sturing en onafhankelijke vering. Dit maakt Scoozy stabieler;
 • Stuurhoekbeveiliging. Hierdoor kun je niet omslaan;
 • Veiligheidsgordel en deuren. De bestuurder kan hierdoor niet van Scoozy af vallen;
 • Hooggeplaatste LED verlichting. Hierdoor is Scoozy met de gebruiker beter zichtbaar.

Belastingdienst

De kosten voor een scootmobiel zijn sinds 2014 helaas niet meer aftrekbaar.  

Verzekeringsmaatschappij

Indien je handicap is ontstaan bij een ongeval met schuld van derden (verhaalschade) kun je aanspraak maken op een verzekering. Argumenten bij je aanvraag kunnen zijn vervoer of gezondheid.

UWV

Indien je een uitkering hebt via het UWV en met Scoozy naar werk of school wilt gaan, kun je een aanvraag indienen op grond van de arbeidstoeleiding.