Is Scoozy een stabiele scootmobiel?

De meest voorkomende oorzaak van ongelukken met een scootmobiel is het omvallen (69%). Dit heeft onder andere te maken met de vaak kleinere wielen waardoor het voertuig sneller uit balans raakt. De kans op omkiepen na contact met een obstakel of hobbel is daardoor groter. In deze blog laten wij zien hoe we ervoor zorgen dat de scootmobiel Scoozy stabieler is dan de traditionele scootmobiel.
Scoozy stabiel op stoeprand.

Scootmobiel klasse C

Scoozy heeft semi-onafhankelijk geveerde, grote 16 inch wielen en dat maakt Scoozy veel stabieler op oneffen wegdek.  Scoozy is onafhankelijk gekeurd op stabiliteit in maar liefst 3 landen en goedgekeurd volgens de Europese norm voor een klasse C scootmobiel. Dit is een scootmobiel voor buitengebruik. Bekijk de film van de keuring in Frankrijk.

YouTube player

Scootmobiel met stuurhoekbegrenzing

Naast het omvallen vanwege het rijden over een obstakel, gebeuren er ook ongelukken met scootmobielen wanneer de gebruiker een te snelle bocht maakt (7%). Hoewel bij enig geavanceerde scootmobiel de snelheid wel iets verlaagd, kan geen enkele scootmobiel zowel de stuurhoek als de snelheid beïnvloeden. Scoozy weet daarentegen precies hoe scherp je kan sturen. De stuurhoek begrenzing hangt samen met de snelheid en de draaicirkel. Dat houdt in dat bij het draaien op een hogere snelheid, de snelheid automatisch verlaagd en de draaicirkel geleidelijk kleiner wordt. Hierdoor valt Scoozy niet om wanneer je een te scherpe bocht op een te hoge snelheid maakt.

Hellingshoeksensor in scootmobiel

Wanneer je op een helling rijdt kan de stabiliteit afnemen. Scoozy waarschuwt je wanneer je op een te steile helling rijdt. Wanneer je voorbij de 10 graden komt (gelijk aan ~18%) zie je een icoontje op het display en wordt de snelheid automatisch begrensd tot 7 km/u, doordat je alleen in “Drive-mode” kunt rijden. Zo rij je stabiel, ook wanneer je op een helling rijdt.

Scoozy op helling in het bos.

Lees meer over hoe Scoozy jou beschermd tegen ongelukken in deze blog: Een botsing met de scootmobiel: Hoe Scoozy jou beschermd. Wil je meer weten over de innovatieve technieken die in Scoozy gebruikt worden? Download dan de informatiegids.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan en ontvang maandelijks een e-mail met alle laatste updates.

Ontvang de informatiegids

Vul hier je gegevens in en ontvang binnen 5 minuten de informatiegids in je mailbox. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy en vind je een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en events.

Scoozy demo sale

Rij direct weg op een zo goed als nieuwe Scoozy C uit de showroom bij onze dealers en bespaar €1.840,-! Er zijn een beperkt aantal modellen beschikbaar, dus wees er snel bij!