Scootmobiel gestolen: Hoe Scoozy beveiligd is tegen diefstal

Een scootmobiel is een kostbaar bezit. Als je scootmobiel gestolen wordt is dit niet alleen erg vervelend, maar dit betekent ook direct een flinke beperking in mobiliteit en onafhankelijkheid. Er worden helaas veel scootmobielen gestolen. Mede doordat veel scootmobielen te openen zijn met dezelfde sleutel. Hier heeft Scoozy iets op bedacht! Hoe Scoozy is beveiligd tegen diefstal lees je in deze blog.
Scoozy Studio 8728 S PRINT 1024x682 - Scootmobiel gestolen: Hoe Scoozy beveiligd is tegen diefstal

Je wilt als Scoozy gebruiker natuurlijk niet dat dieven er vandoor gaan met jouw vervoersmiddel. We hebben daar rekening mee gehouden bij de ontwikkeling van Scoozy:

Unieke scootmobiel sleutel

Scoozy werkt met een uniek geprogrammeerde NFC tag als sleutel. Iedere afzonderlijke Scoozy gaat gepaard met een unieke tag. Bij de gewone scootmobiel is de kans groot dat je met een paar sleutels veel verschillende scootmobielen van het slot kunt halen omdat ze allemaal dezelfde sleutels hebben. Bij een tag is dat niet het geval. De tag leg je op de armleuning om Scoozy aan te zetten.

Scootmobiel vastzetten met kabelslot

De open wielen maken het makkelijker om een kabelslot door het wiel te halen. Zo zet je Scoozy vast aan bijvoorbeeld een paal en maak je het dieven nog moeilijker om Scoozy te stelen. Wij adviseren hiervoor de sloten van TEX-Lock.

De sloten van Tex-Lock zijn praktisch én mooi. De Tex-Lock is opgebouwd uit meerlaags textielcomposiet en (afhankelijk van welke variant) toch ‘gewoon’ ART-2 gecertificeerd. Deze high-end sloten voelen zijdezacht aan, en zijn wél mega flexibel en erg licht. Veroorzaken zeker géén krassen op het lak, rammelen niet en bieden met gemak extra mogelijkheden om Scoozy zorgvuldig tegen diefstal te beschermen.

Tex Lock - Scootmobiel gestolen: Hoe Scoozy beveiligd is tegen diefstal

SCOOTMOBIEL MET GPS-TRACKER

De Tracefy GPS-tracker is een kleine module die door de dealer onzichtbaar in Scoozy kan worden ingebouwd. Jij kunt jezelf vervolgens aanmelden in de app. Met de app van Tracefy ben je altijd virtueel verbonden met je Scoozy en kun je onder andere zien waar jouw Scoozy is. Via de app kun je tussen twee abonnementsvormen kiezen: Connectiviteit of Connectiviteit inclusief opsporing. Via de app kun je Scoozy altijd traceren, afgelegde routes terugzien en met één druk op de knop zet jij jouw Scoozy op ‘geofence’-slot. Bij connectiviteit inclusief opsporing geef je via de Meldknop in de app eenvoudig aan dat jouw Scoozy is gestolen en dan gaat de opsporingsdienst aan de slag. Deze dienst wordt alleen in Nederland en België aangeboden. Volgens Tracefy worden zo’n 90% van de gestolen voertuigen teruggevonden!

TRACIFY2 - Scootmobiel gestolen: Hoe Scoozy beveiligd is tegen diefstal
Tracify - Scootmobiel gestolen: Hoe Scoozy beveiligd is tegen diefstal

Wil je meer weten over alle gebruikte technieken in Scoozy en de prijslijst bekijken? Download dan de informatiegids met specificatieoverzicht en prijslijst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan en ontvang maandelijks een e-mail met alle laatste updates.

Ontvang de informatiegids

Vul hier je gegevens in en ontvang binnen 5 minuten de informatiegids in je mailbox. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy en vind je een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en events.

Scoozy demo sale

Rij direct weg op een zo goed als nieuwe Scoozy C uit de showroom bij onze dealers en bespaar €1.840,-! Er zijn een beperkt aantal modellen beschikbaar, dus wees er snel bij!