Scoozy: Een off road of all road scootmobiel?

Scoozy is ontwikkeld om jou als gebruiker meer vrijheid te geven in waar je kunt rijden. In onze video’s laten we je zien dat je op zowel verharde als onverharde paden kunt rijden, Allroad noemen we dat. Maar wat betekent dat precies en wat is het verschil met offroad?
Scoozy Outdoor 7557 Resized kopie 1024x683 - Scoozy: Een off road of all road scootmobiel?

Wat is een Off road scootmobiel?

Off Road is ‘een term waarmee wordt aangegeven dat met een vervoermiddel over onverharde wegen zoals zand, gravel, rivierbeddingen, modder, sneeuw, rotsen en ander natuurlijk terrein wordt gereden’. Letterlijk vertaald geeft de term het al aan: van de weg af.

Wat is een All road scootmobiel?

Bij All Road worden daarentegen ook asfaltwegen meegerekend. Het is de combinatie van On- en Off Road met daarbij een differentiatie voor wat betreft de ruigheid van het terrein. All Road-ritten zijn daarbij een combinatie van asfaltwegen, gravel- en zandwegen en eventueel wat mildere paden. Off Road ritten zijn ruigere ritten, met steile klimmen en eventueel wat stenen ondergronden. In dit filmpje zie je Scoozy op verschillende ondergronden rijden. Met Scoozy kun je bijvoorbeeld ook op een ruiterpad rijden zoals hier te zien.

YouTube player
YouTube player

Om het verschil nog duidelijker te maken zie je hieronder een voorbeeld bij auto’s. Bij een offroad auto denk je echt aan bijvoorbeeld een Jeep. Allroad zie je terug bij een Audi Quattro.

Jeep - Scoozy: Een off road of all road scootmobiel?
Audi Quattro - Scoozy: Een off road of all road scootmobiel?

Daar tegenover zet je de scootmobiel Scoozy en bijvoorbeeld een Overlander:

Overlander - Scoozy: Een off road of all road scootmobiel?
Scoozy C allroad outdoor.

scootmobiel 4x4

Scoozy heeft een transaxle motor met een nominaal vermogen van 1400W die de achterwielen aandrijft. Daarmee kun je goed op verharde en onverharde paden rijden.

Lees meer over waar je wel en niet kunt rijden met Scoozy in deze blog. Wil je meer weten over de ontwikkelingen en op de hoogte blijven? Download dan de brochure en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan en ontvang maandelijks een e-mail met alle laatste updates.

Ontvang de informatiegids

Vul hier je gegevens in en ontvang binnen 5 minuten de informatiegids in je mailbox. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy en vind je een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en events.

Scoozy demo sale

Rij direct weg op een zo goed als nieuwe Scoozy C uit de showroom bij onze dealers en bespaar €1.840,-! Er zijn een beperkt aantal modellen beschikbaar, dus wees er snel bij!