Scoozy: Een scootmobiel voor in de stad én de natuur

Scoozy is een scootmobiel die bij uitstek gemaakt is voor gebruik op oneffen ondergronden zowel in de stad als in de natuur. We krijgen vaak de vraag: kan Scoozy ook op het strand rijden? In deze blog leggen we uit waar je wel en niet met Scoozy kunt rijden en welke eigenschappen van Scoozy dit mogelijk maken.
9BDFF41A 3B6C 4F10 AED7 25DBA98FA129 1024x1024 - Scoozy: Een scootmobiel voor in de stad én de natuur

scootmobiel met 4 wielen

Scoozy heeft vier grote 16 inch wielen met opvallende velgen. Dit ziet er niet alleen mooi uit. Je rijdt er gemakkelijk een stoeprand mee op. klinkerweggetjes voelen comfortabel en ook een onverhard bospad vormt geen enkel probleem. Met deze grote wielen ben je er klaar voor. Waar het avontuur je ook maar heen brengt.

YouTube player
Scoozy Outdoor 7488 S Resized 1024x683 - Scoozy: Een scootmobiel voor in de stad én de natuur

Comfortabel geveerde scootmobiel

Scoozy heeft voor onafhankelijk geveerde wielen en achter semi-onafhankelijk. Dat betekend dat ieder wiel zijn eigen ophanging met geïntegreerde veer en demper heeft. Dit geeft de beste wegligging en comfort omdat ieder wiel los van de andere wielen hobbels en obstakels dempt. Daardoor ligt Scoozy als een huis op de weg op iedere ondergrond.

scootmobiel rijden

Scoozy heeft een transaxle motor met een nominaal vermogen van maar liefst 1400W die de achterwielen aandrijft. Daarmee rij je prima door de modder scootmobiel rijden.

Door bovenstaande eigenschappen kun je meer met Scoozy dan menig andere scootmobiel. We testen Scoozy in veel omgevingen. Op onderstaande foto’s zie je waar je allemaal kunt rijden met Scoozy. Bekijk de bijbehorende filmpjes op ons YouTube kanaal.

Schermafbeelding 2022 02 01 om 16.52.32 1024x487 - Scoozy: Een scootmobiel voor in de stad én de natuur

elektrische strandrolstoel

Het gebruik van Scoozy op het strand en andere omgevingen met mul zand raden we ten zeerste af. We hebben dit veel getest. Voor op het strand heb je bredere banden nodig waardoor je voorkomt dat je wegzakt in het mulle zand. Daarnaast is het goed om te bedenken dat fijn zand in draaiende delen komt en extra slijtage veroorzaakt. Ook zeewater is slecht voor het product doordat het corroderend werkt. Dit alles zal de levensduur van Scoozy negatief beïnvloeden. 

Wil je zelf ervaren hoe Scoozy rijdt en waar je allemaal kunt komen? Boek dan nu jouw proefrit bij een van onze dealers.

2 reacties op “Scoozy: Een scootmobiel voor in de stad én de natuur”

  1. Hi Caroline,

   Scoozy kan worden vervoerd in een busje, trein, aanhanger of bestelauto. Scoozy kan met de vrijloopfunctie in een voertuig geplaatst worden of met een lier aan één van de daarvoor bestemde hijsogen in het frame. Scoozy kan ook worden opgehesen aan het optionele hijs-oog in het midden van de zitting. Scoozy kan niet kleiner gemaakt worden voor transport. Hier is voor gekozen om een stevig en stabiel voertuig voor lange afstanden aan te kunnen bieden. Lees deze blog voor 6 voorbeelden van transport van Scoozy door gebruikers: https://scoozy.nl/updates/scootmobiel-vervoeren-6-voorbeelden-van-klanten/.

   Hartelijke groeten,
   Nelianneke van Scoozy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan en ontvang maandelijks een e-mail met alle laatste updates.

Ontvang de informatiegids

Vul hier je gegevens in en ontvang binnen 5 minuten de informatiegids in je mailbox. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy en vind je een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en events.

Scoozy demo sale

Rij direct weg op een zo goed als nieuwe Scoozy C uit de showroom bij onze dealers en bespaar €1.840,-! Er zijn een beperkt aantal modellen beschikbaar, dus wees er snel bij!