Transfer van rolstoel naar scootmobiel: Hoe stap ik in bij Scoozy?

Scoozy heeft een open ontwerp, zodat niets dat gevoel van vrijheid tegenhoudt. Scoozy heeft geen stuurkolom waar je jezelf aan kunt vasthouden. Daarom heeft Scoozy een gepatenteerd instapsysteem. In deze blog lichten wij toe hoe dit speciale instapsysteem werkt en hoe je instapt bij Scoozy.
Scoozy met armleuning open.

het speciale instapsysteem van scoozy

Wanneer je de armleuning opent door de zwarte knop in te drukken, geven de uitdraaiende wielen je de ruimte om in te stappen. Het frame van Scoozy is zo sterk, dat je met vol gewicht op de armleuningen kunt steunen voor een makkelijke instap. Als je goed zit, doe je de deur dicht, maak je de veiligheidsgordel vast en kan het avontuur beginnen.

YouTube player

instellingen sturende wielen scootmobiel

Het openen en sluiten van de armleuning gaat het makkelijkst met je duim op de zwarte drukknop en de andere vingers aan de overzijde van de armleuning. De armleuningen kunnen 80 graden open en op elke gewenste tussenpositie vastgezet worden. Indien Scoozy niet aan staat zullen de wielen niet uitdraaien. (Dit kan makkelijk zijn indien scoozy naast een muur/trottoir geparkeerd staat). Het uitdraaien van de wielen  kan in de service-instellingen ook permanent uitgeschakeld worden. Wanneer beide armleuning geopend zijn staan de wielen recht. Beide armleuningen moeten weer volledig gesloten zijn om te kunnen rijden. Dit zie je op het display wanneer je op “Drive-mode” of “Speed-mode” drukt om te gaan rijden.

Scoozy Studio 8738 PRINT 1024x682 - Transfer van rolstoel naar scootmobiel: Hoe stap ik in bij Scoozy?

scootmobiel met heupgordel

Scoozy is standaard uitgerust met een heupgordel. De gordel zorgt ervoor dat je goed blijft zitten in de stoel, ook wanneer je hard moet remmen. Ook is een gordelsensor toegevoegd om je ervan bewust te maken dat het veiliger is eerst de gordel te sluiten voordat je gaat rijden. Lees meer over de veiligheid van Scoozy in deze blogs: Is Scoozy een stabiele scootmobiel? en Een botsing met de scootmobiel: Hoe Scoozy jou beschermd.

 

YouTube player

Stap in en maak een proefrit! Ervaar of Scoozy bij jou past en maak een proefrit bij een van de 15 erkende Scoozy Dealers in Nederland en België. Vind hier een dealer bij jou in de buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan en ontvang maandelijks een e-mail met alle laatste updates.

Ontvang de informatiegids

Vul hier je gegevens in en ontvang binnen 5 minuten de informatiegids in je mailbox. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy en vind je een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en events.