Hoe je met Scoozy veilig en warm scootmobiel rijdt in de herfst en winter

Het gebruik van een scootmobiel hoeft zich niet uitsluitend te beperkten tot het voorjaar en de zomer. Ook in de herfst en winter is een scootmobiel een geweldig vervoermiddel. Je ontdekt de mooiste plekjes door te rijden over fietspaden, trottoirs en voetgangersgebieden in de natuur en de stad! Laat je niet tegenhouden door kou, nattigheid en kortere dagen. In deze blog leggen wij uit hoe Scoozy ervoor zorgt dat je veilig en comfortabel scootmobiel rijdt in het donker en over nat wegdek. Daarnaast hebben we 3 tips voor je om lekker warm te blijven op de scootmobiel.
Scoozy C allroad outdoor.

Zichtbaarheid van scootmobiel

Bij de traditionele scootmobielen wordt geadviseerd je zichtbaarheid voor andere weggebruikers te vergroten door een fluoriserend hesje over je stoel te hangen. Nou, daar krijgen de designers bij Scoozy de bibbers van. Daarom plaatsen we de felle LED-verlichting hoog in de armleuning en integreerden we een mooi vormgegeven reflector in de rugleuning van Scoozy voor maximale zichtbaarheid.

Beeld bij tekst
Scoozy Studio 8703 S PRINT 1024x682 - Hoe je met Scoozy veilig en warm scootmobiel rijdt in de herfst en winter

Grip op glad wegdek met scootmobiel

Met grote 16 inch wielen rijd je makkelijke door een hoop bladeren en hoef je niet bang  te zijn voor onstakels op de weg zoals afgewaaide takken. De vering samen met krachtige aandrijving geeft de beste wegligging en comfort.

Scoozy achter bomen

3 tips om lekker warm te blijven op scootmobiel

Met deze 3 tips over bij Scoozy passende accessoires blijf je warm en ga je in alle weersomstandigheden op avonturentocht:

01.

een winterjas voor je benen

Een Zweeds spreekwoord zegt “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” oftewel “Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”. Dit is ook de mentaliteit van Scoozy en daarom adviseren wij de Raindeks van Kinetic Balance. Jouw benen blijven droog en warm met deze collectie stijlvolle schootskleden.

* Nu ook te bestellen bij onze dealers!

02.

draadloze stoelverwarming

Een verwarmde stoel maakt een rit met je scootmobiel bij lagere temperaturen een stuk comfortabeler. Wij adviseren het Big Hug draadloos infrarood warmtedeken van Stoov met twee verwarmingselementen voor rug- en zitverwarming. Je hebt uren warmte dankzij de krachtige ingebouwde batterij en kunt het ook lekker meenemen om op andere plekken te gebruiken.

03.

warme drank bij de hand

Wat geeft nou een lekkerder wintersportgevoel dan koek-en-zopie?! Met de zelfbalancerende bekerhouder van RAM Mounts neem je eenvoudig je warme drank mee voor onderweg. 

* De schroefklem kan aan het stoelrek van Scoozy C gemonteerd worden.


KINETIC BALANCE RAINDEK


STOOV
warmtedeken


RAM Mounts
bekerhouder

—————-

Het is toch zonde om je vrijheid te beperken tot mooiweerdagen?! Dus lees onze tips, ga erop uit en ontdek de mooiste plekjes, ook in de wintermaanden!  Deel jouw najaarsfoto’s met Scoozy op Instagram met #scoozynl of op Facebook met @scoozynl.

6 reacties op “Hoe je met Scoozy veilig en warm scootmobiel rijdt in de herfst en winter”

 1. Eindelijk een sportief model!!
  Verkopen jullie ookshowroom modellen en/of inruil scoozy’s?
  Ruim 10.000 is voor iemand met zowel wel erg prijzig.

  1. Hi Mieke,

   Bedankt voor je leuke reactie. Alle verkopen verlopen via onze dealers: https://scoozy.nl/proefrit-maken. Je kunt contact opnemen om daar na te vragen of zij een occasion model beschikbaar hebben of je kunt Marktplaats in de gaten houden.

   Hartelijke groeten,
   Nelianneke van Scoozy.

 2. Ik ben benieuwd naar jullie winterfoto’s, de Scoozy doet het namelijk niet onder een buitentemperatuur van +1 Celsius. Dus jezelf warm houden is in de winter niet het probleem, het probleem is de Scoozy zelf

  1. Dag mr. Hedzer, dank voor je reactie op deze blog.
   Het verhaal ligt iets genuanceerder dan je hier stelt. Je kunt met Scoozy C wel degelijk rijden wanneer het vriest, maar je accu wel boven 0°C is. Je kunt met Scoozy C ook rijden wanneer de batterij kerntemperatuur lager is dan 1°C, alleen is de snelheid beperkt tot 4 km/h. Hoe dit precies zit leg ik hieronder uit.
   • Scoozy heeft een lithium-ion batterij met tal van voordelen (lees deze blog: https://scoozy.nl/updates/scootmobiel-accu-5-voordelen-van-lithium-accu-vs-loodgel-accu/). De lithium batterij heeft één eigenschap waar je rekening mee moet houden als het kouder wordt: je kunt een lithium batterij niet opladen wanneer deze onder 0°C is. Doe je dat wel dan beschadig je de batterij. Dit geldt voor alle soorten lithium accu’s (bron Battery University: https://batteryuniversity.com/article/bu-410-charging-at-high-and-low-temperatures?).
   • Scoozy remt regeneratief en laadt daarmee de batterij op met remenergie. Wanneer je dit doet met een accu die onder 0°C is zou je normaal gesproken de accu beschadigen. Dit wil je als klant natuurlijk niet.
   • Om ervoor te zorgen dat je tóch met een accutemperatuur onder 0°C kunt rijden, beperken we de remenergie door de snelheid te begrenzen tot 4 km/h en bevat Scoozy een weerstandselement die de remenergie op kan nemen, zodat die energie niet naar de accu gaat. Op pagina 33 in de handleiding lees je precies hoe dit werkt.
   • Wanneer je met een warme accu vertrekt in koud weer, zal de accu niet zo snel afkoelen. Dit zie je ook in dit filmpje: https://youtu.be/Nss40zJYWjs. Job vertrok met een accutemperatuur rond de 20°C. En ’s avonds na een hele dag rijden bij -6°C was de temperatuur van de accu nog steeds 9°C. Zelfs bij dergelijke voor Nederland extreem lage temperaturen hoef je er dus geen hinder van te ondervinden.
   • De hinder is ook beperkt doordat een gemiddelde winter in Nederland slechts 6 ijsdagen kent (dagen waarbij het de hele dag vriest). Daar tegenover heb je dan alle andere dagen mooi wel de voordelen van een lithium accu!
   We raden je aan om waar mogelijk Scoozy vorstvrij te stallen. Dan kun je ook op die 6 ijsdagen eropuit om te genieten van het winterweer!

 3. Hartikke tof ding..maar ietwat te duur..dit moet voordeliger kunnen..
  Waar is de bescherming voor regen…paraplu?..of de kleine overkapping..net al op een kinderwagen?.wel zo fijn..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan en ontvang maandelijks een e-mail met alle laatste updates.

Ontvang de informatiegids

Vul hier je gegevens in en ontvang binnen 5 minuten de informatiegids in je mailbox. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy en vind je een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en events.