Vind in 4 stappen de scootmobiel die het beste bij jou past

Scootmobielen en elektrische rolstoelen helpen miljoenen mensen mobiel te blijven, maar er zijn zoveel verschillende soorten. Hoe weet je nou welke scootmobiel of elektrische rolstoel het beste bij jou past? Wij hebben voor jou een essentiële checklist samengesteld met alles waar je aan moet denken als je de aanschaf van een mobiliteitsvoorziening overweegt.
Schermafbeelding 2022 08 09 om 17.21.55 1024x244 - Vind in 4 stappen de scootmobiel die het beste bij jou past

welke scootmobiel past het beste bij mij?

Wanneer lopen een uitdaging wordt, maken scootmobielen en elektrische rolstoelen het dagelijks leven gemakkelijker. Ze worden gebruikt door verschillende mensen in verschillende stadia van hun mobiliteitsreis. Sommigen hebben gewoon wat extra ondersteuning nodig om zich te verplaatsen, terwijl anderen meer ondersteuning nodig hebben. Mobiliteit ziet er voor iedereen anders uit, dus het gaat erom dat je vindt wat voor jóu werkt. Als je overweegt een scootmobiel voor jezelf of een geliefde te kopen, is er veel om rekening mee te houden. 

Het kopen van een scootmobiel is een zeer persoonlijke beslissing. En het is oké als je niet het gevoel hebt dat dit het juiste moment is. Hoe meer je de opties verkent, hoe meer vertrouwen je zult hebben wanneer je een beslissing neemt, wetende dat het de juiste keuze is op het juiste moment.

Bij het kopen van een scootmobiel komt veel kijken. Het is dus geen verrassing dat mensen zich overweldigd kunnen voelen door de opties. Om je te helpen kiezen, hebben we deze handig stappenplan gemaakt.

Stap 1

Bedenk hoe je leven zou veranderen met een scootmobiel

Denk groot bij het overwegen van de beschikbare opties. Wat zijn de gekste dingen die je kunt bedenken? Zelfs als het in dit stadium volkomen onwaarschijnlijk lijkt.

Stap 2

Praat er met vrienden, familie en lotgenoten over

Praten met vrienden, familie en lodgenoten is een geweldige manier om de mogelijkheden te verkennen en ondersteuning te vinden in het proces.

Stap 3

Maak jouw mobiliteit wensenlijst

Nadenken over wie je erin wilt zijn en wat je wilt doen is absoluut de sleutel.

Stap 4

Maak een top 3 en probeer deze uit

Lees hieronder 4 tips die je helpen bij het maken van een top 3 scootmobielen die jij wilt uitproberen.

Scootmobiel testen

Er zijn speciale scootmobiel speciaalzaken waar je verschillende typen en modellen naast elkaar kunt vergelijken en uitproberen. Spreken met een deskundige adviseur kan jou helpen de opties te begrijpen die het beste bij jouw levensstijl passen. Laat je vrijblijvend adviseren in een winkel op basis van jouw mobiliteit wensenlijst. Als het voor jou niet mogelijk is een winkel te bezoeken, wordt vaak ook de optie geboden een proefrit aan huis te maken met een aantal vooraf geselecteerde opties. Maak alvast een top 3 met de modellen die jij zou willen testen. Bij het maken van deze selectie is het verstandig rekening te houden met 4 functies:

  1. In welke omgeving wil je jouw scootmobiel gaan gebruiken
  2. Welke bediening geeft jou het gevoel van controle
  3. Welke afstanden wil je afleggen
  4. Welke extra’s vind jij belangrijk

scootmobielen vergelijken

Het is vaak lastig scootmobielen met elkaar te vergelijken op eigenschappen, omdat er voor bepaalde specificaties steeds een andere benadering gebruikt wordt. Om je hierbij te helpen hebben wij de Quingo scootmobiel met 5 wielen en Scoozy de scootmobiel met 4 grote wielen naast elkaar gezet in deze blog en de top 3 high-end scootmobielen met 4 wielen in deze blog.

Schermafbeelding 2022 05 13 om 14.13.56 1024x297 - Vind in 4 stappen de scootmobiel die het beste bij jou past

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan en ontvang maandelijks een e-mail met alle laatste updates.

Ontvang de informatiegids

Vul hier je gegevens in en ontvang binnen 5 minuten de informatiegids in je mailbox. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy en vind je een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en events.

Maak een proefrit in de natuur!

Na het grote succes van de Scoozy Adventure Tour afgelopen voorjaar komt er een reeks extra proefrit-dagen in de natuur. Grijp je kans en test Scoozy uit over allerlei ondergronden: Van gras tot onverhard zandpad, door grind en over boomstronken! Meld je aan en reserveer jouw tijdvak op de gewenste locatie. Let op! Vol = vol.