Zitcomfort scootmobiel: Welke aanpassingsmogelijkheden heeft Scoozy?

In deze blog leggen we uit welke instelmogelijkheden je hebt bij Scoozy. Dit zijn instelmogelijkheden bij de stoel maar ook de instellingen in het gebruikersmenu. Zo weet je precies hoe je Scoozy aan kunt passen naar jouw behoefte.
Scoozy Studio 8769 S PRINT 1024x682 - Zitcomfort scootmobiel: Welke aanpassingsmogelijkheden heeft Scoozy?

Ergonomie scootmobiel

Scoozy heeft een universele zitting met enkele aanpasmogelijkheden. Door de stoel universeel te makenkonden we de stoel zo slank mogelijk houden en daardoor het design  aantrekkelijker maken. Ook wilden we dat de gebruiker met zijn gewicht op de armleuning kan steunen bij het instappen. De hiervoor benodigde constructie zorgt ervoor dat je de rugleuning niet kunt instellen. Er zijn 4 aanpassingen en instellingen mogelijk:

  • Joystick links of rechts
  • 3 snelheidsniveaus (level 1 t/m 3)
  • 3 zithoogtes
  • 2 type kussens

Hieronder lichten we deze eigenschappen verder toe.

Joystick links of rechts op de scootmobiel

Voordat we Scoozy voor je assembleren bepaal jij als klant aan welke kant de joystick geplaatst wordt. De joystick en het bedieningspaneel kunnen niet aan dezelfde kant geplaatst worden. Dit kan uitdagend zijn bij het bedienen van de knipperlichten als je eenzijdige arm-/handfunctie hebt. 

Scoozy Studio 8739 S PRINT 1024x682 - Zitcomfort scootmobiel: Welke aanpassingsmogelijkheden heeft Scoozy?

Snelheidsniveaus scootmobiel

Of je nu houdt van een sportieve rit of comfortabel toeren, stel de besturing van jouw Scoozy hier persoonlijk op in. In het menu van Scoozy kies je uit 3 vaardigheidsniveau ’s. Niveau 1 geeft een rustige rijervaring voor als je voor het eerst in aanraking komt met een joystick. Het advies is de instellingen alleen te wijzigen als je het rijden met Scoozy goed beheerst en je jezelf zeker genoeg voelt. Niveau 3 maakt de scootmobiel Scoozy sportief en snel door een hogere topsnelheid (max. 15 km/u) en acceleratie.

AFMETINGEN EN AANPASSINGEN SCOOTMOBIEL ZITTING

De hoogte van de zitting kan bij Scoozy ingesteld worden op 3 verschillende hoogtes: 41 cm, 43 cm (standaard) en 45 cm. De zithoogte van 41 centimeter is niet mogelijk in combinatie met het bagagerek onder de stoel. De ruimte tussen de armleuningen is 43 cm. Het onderstel van Scoozy is geschikt voor het dragen van een maximale gebruikersgewicht van 150 kg. Bij een hoger lichaamsgewicht kan het zijn dat de ruimte tussen de armleuningen te smal is en het niet comfortabel zit. Het is goed om dit te passen door een proefrit te maken.

DE KEUZE IN ZITKUSSENS

De stoel van Scoozy heeft een ergonomisch gevormde zitkuip met daarop het kussen met klittenband bevestigd. Je kunt kiezen tussen een Comfort kussen of een Outdoor kussen.  Bovendien kun je er ook een AD-kussen op leggen (bijvoorbeeld van Vicair). 

Scoozy is standaard uitgerust met het Comfort kussen van het zachte Pantera schuim met een ventilerende 3D hoes. Het nadeel van dit zitkussen is dat het water absorbeert. 

Scoozy Studio 8701 PRINT 1024x682 - Zitcomfort scootmobiel: Welke aanpassingsmogelijkheden heeft Scoozy?
JLOUSBERG  DSR2559 PRINT 1024x683 - Zitcomfort scootmobiel: Welke aanpassingsmogelijkheden heeft Scoozy?

Je kunt ook kiezen voor het Outdoor kussen van Ventisit. Dit is gemaakt van driedimensionaal gebreid polyester garen. Met het ventilerende materiaal heb je geen last van een warme rug in de zomer en blijft regenwater niet in je stoel staan. Dit materiaal is wel wat harder en daardoor wellicht minder comfortabel.

ONTWIKKELINGEN

Door de vraag naar een meer aanpasbare stoel zijn wij de doorontwikkeling van een ergonomisch instelbare stoel met behoud van het design gestart. Deze zal naar verwachting in 2023* beschikbaar worden. Blijf via onze nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen.

YouTube player

Wil jij het zitcomfort van de scootmobiel Scoozy zelf ervaren? Maak een proefrit bij een van onze dealers. Lees meer over hoe je bij Scoozy instapt in deze blog: Transfer van rolstoel naar scootmobiel: Hoe stap ik in bij Scoozy?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan en ontvang maandelijks een e-mail met alle laatste updates.

Ontvang de informatiegids

Vul hier je gegevens in en ontvang binnen 5 minuten de informatiegids in je mailbox. In deze gids geven wij antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Scoozy en vind je een volledig overzicht van de specificaties en opties met prijslijst. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en events.

Scoozy demo sale

Rij direct weg op een zo goed als nieuwe Scoozy C uit de showroom bij onze dealers en bespaar €1.840,-! Er zijn een beperkt aantal modellen beschikbaar, dus wees er snel bij!